Gezond opvoeden
Gezond voorbeeld
Gezond opvoeden
Gezond voorbeeld
Gezond opvoeden
Gezond voorbeeld
Gezond opvoeden
Gezond voorbeeld

Gezond voorbeeld

Kinderen leren door rond te kijken in hun omgeving. Hun ouders zijn belangrijke voorbeelden. Wanneer kinderen nog klein zijn, valt dat het meest op. Ze doen mama of papa vaak echt na.

Bij het ouder worden, lijkt het soms of kinderen zich enkel nog afzetten tegen hun ouders en net alles anders willen doen. Maar niets is minder waar. Ook je tieners houden ma en pa goed in de gaten. Pas wanneer je zelf doet wat je zegt, zullen ze hun kritische bril even afzetten en nemen ze jouw gezonde gedragingen over. Eet je zelf gezond? Dan is de kans groter dat je kinderen dat ook zullen doen. Actieve ouders hebben doorgaans ook meer actieve kinderen.

Zelf gezond leven zal je kinderen aanzetten om dat ook te doen. Zeker als je af en toe praat met hen over het belang van een gezonde leefstijl. Soms zal het ook nodig zijn hier duidelijke regels en afspraken over te maken. Bovendien wordt gezond leven voor iedereen makkelijker als de omgeving ook gezond is.

Wat geldt voor positief gedrag gaat meestal ook op voor negatieve gedragingen. Grijp je zelf bij stress naar een glas wijn of val je de koekjeskast aan? Dan zullen kinderen hun tegenslagen misschien ook op deze manier aanpakken.

Het gezonde voorbeeld om je goed in je vel te voelen

Geef als ouder het gezonde voorbeeld op vlak van problemen aanpakken, omgaan met emoties, sociale contacten en zelfvertrouwen. Zo help je je kinderen om zich goed in hun vel te voelen en hun mentaal welbevinden te versterken. Lees hier hoe je dit als ouder kan aanpakken.

Hoofd categorie: 
info_weight: 
1
Gezond opvoeden categorieën: