Yes, er zijn nieuwe Woogie Boogie-filmpjes! 

Kleuters zitten nog veel te vaak te lang stil: in de auto, thuis en ook op school. De statistieken van het Gezond Leven-rapport over sedentair gedrag  dat vorig jaar werd gepubliceerd bewijzen dat: kinderen in Vlaanderen brengen 6 tot 9,5 uren per dag zittend door. Dat is maar liefst 50% tot 80% van hun wakkere tijd.

Steeds meer onderzoek toont echter aan dat wie een hele dag lang stilzit, meer risico loopt op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker en diabetes. Lang stilzitten beperken bij kleuters werkt op langere termijn dus beschermend tegen deze aandoeningen.

Woogie Boogie bestaat uit een reeks van leuke filmpjes, waarin Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia maar sinds vandaag ook Goofy, Minnie en Doc kleuters uitdagen om recht te staan en te bewegen.

De filmpjes worden geprogrammeerd tussen de bestaande programma’s op het TV kanaal ‘Disney junior’. Wil je zelf aan de slag gaan met onze filmpjes? Ga naar: www.woogieboogie.be en bekijk de filmpjes op onze website.