Voeding
Het assertieve voorbeeld

Het assertieve voorbeeld

De verleidingen zijn groot. Flitsende reclame-boodschappen spelen in op jonge kinderen. Overal worden hen koekjes, snoepjes,… aangeboden. Naar school neem je koekjes mee, na het kleuterturnen krijg je een sapje en een snoepje, na een voetbalmatch kan je met het bonnetje dat je van de trainer kreeg chips of een sportdrankje halen, na school loop je met je vrienden de supermarkt binnen voor een snack, … 

Hoe ga jij daar zelf mee om? Zien je kinderen wel eens dat je het koekje bij de koffie laat liggen? Bedank je op een receptie wel eens voor het glaasje bubbels? En durf je vragen achter een glaasje water als je daar meer zin in hebt? Loop jij liever een blokje om na een slechte dag in plaats van meteen te grijpen naar de chocolade? Ook de manier waarop jij omgaat met groepsdruk is van belang.

Het klinkt misschien evident, en toch zijn ouders zich er niet altijd van bewust dat ze ook hierin een voorbeeldrol hebben naar hun kinderen.

Je kind gezond opvoeden betekent dat je hem of haar zal leren zelf gezonde keuzes te maken. Consequent zijn in je eigen gedrag en een duidelijke mening kan kinderen en jongeren helpen om niet zomaar gedrag van vrienden te kopiëren. Verder kan je jouw kids wapenen tegen groepsdruk door te werken aan hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden zodat te veel ongezonde snacks durven en kunnen weigeren.

Hoofd categorie: 
Voeding categorieën: 
info_weight: 
1