Alcohol
Slokje proeven?
Alcohol
Slokje proeven?
Alcohol
Slokje proeven?
Alcohol
Slokje proeven?
“Met Nieuwjaar krijgt mijn 14-jarige dochter ook een glaasje champagne.”
Akkoord

Het is geen goed idee om je kinderen zelf alcohol aan te bieden, zeker niet onder de 18 jaar. Het is belangrijk om consequent te zijn en dus ook geen alcohol aan te bieden op speciale gelegenheden zoals verjaardagen, familiefeesten of met Nieuwjaar. Zorg ervoor dat een glaasje alcohol geen beloning wordt.

Niet akkoord

Je biedt je kind beter zelf geen alcohol aan, zeker niet onder de 16 jaar. Wees consequent door dit ook niet te doen op verjaardagen, familiefeesten en ook niet met Nieuwjaar. Zorg ervoor dat een glaasje alcohol geen beloning wordt.

“Ik laat mijn zoon (13) af en toe thuis drinken, zo leert hij er verstandig mee om te gaan.”
Akkoord

Veel ouders denken dat dit een goede strategie is. Kinderen die thuis leren drinken, leren echter niet verstandig omgaan met drank, maar leren dat drinken geen kwaad kan. Bied daarom je kinderen die jonger zijn dan 18 jaar zelf geen alcohol aan, ook niet bij je thuis.

Niet akkoord

Dit is inderdaad geen goede strategie. Kinderen die thuis leren drinken, leren niet verstandig omgaan met drank, maar leren dat drinken geen kwaad kan, want het mag zelfs thuis. Daarom bied je je kinderen die jonger zijn dan 16 jaar beter geen alcohol aan, ook niet bij je thuis.

inleiding: 

Kan je je vinden in volgende uitspraken? 

Uw score is
100/100
Volgende »
« Terug