Alcohol
Regels opvolgen
Alcohol
Regels opvolgen
Alcohol
Regels opvolgen
Alcohol
Regels opvolgen
Alcohol
Regels opvolgen
Alcohol
Regels opvolgen

Regels opvolgen

Johan (46 jaar)

“Kristof (15 jaar) is twee weken geleden dronken thuis gekomen. Hij had daarmee ‘mijn grens’ aan zijn laars gelapt want wat mij betreft drinkt hij gewoon nog niet. Hij is nog geen 16 en nog veel te jong. Ik heb hem dan ook een – voor hem zware – straf gegeven. Hij mocht twee weken niet meer op de pc. Dat kan ik gemakkelijk controleren, want de pc staat beneden in de woonkamer.

Dit weekend – dus tijdens de strafperiode! – kwam hij toch opnieuw beschonken thuis. Het voelde echt alsof hij met mijn voeten speelde. Tijdens onze ruzie bleek dat hij gewoon bij zijn vrienden thuis op de pc ging en dat het hem eigenlijk niet kon schelen dat dat thuis niet meer ging. Ik was geweldig kwaad en gaf hem toch nog twee weken zonder pc én twee weken zonder tv erbij.

Later dacht ik verder na over zijn alcoholgebruik. Uiteindelijk wil ik natuurlijk dat hij ermee stopt. Of op zijn minst erover nadenkt en er verantwoordelijk mee leert omspringen. Ik begon me af te vragen of de straf die ik had gegeven wel dat effect zou bereiken. Uiteindelijk staat die straf nogal ver af van waar het om ging, zijn alcoholgebruik. Daarnaast wil ik vooral mijn zoon terug kunnen vertrouwen als hij uitgaat. Met een regel over geen tv kijken, zou ik het vertrouwen niet terugwinnen. Daarom ben ik naar hem toe gegaan om een nieuwe afspraak te maken. We spreken uiteindelijk af dat hij de komende twee weken geen alcohol drinkt als hij op stap gaat met zijn vrienden. Als ik zie dat hij dat kan, ben ik bereid om opnieuw afspraken te maken over de hoeveelheid alcohol die hij drinkt. Zo geef ik mijn zoon toch de kans om zijn gedrag goed te maken en opnieuw mijn vertrouwen in hem te herstellen. Nu maar hopen dat het werkt…”

Hoofd categorie: 
Alcohol categorieën: 
info_weight: 
5