Alcohol
Je kind doet je na
Alcohol
Je kind doet je na
Alcohol
Je kind doet je na
Alcohol
Je kind doet je na

Je kind doet je na

Geef jij het goede voorbeeld?

Kinderen en jongeren nemen onbewust gedragingen en meningen van hun ouders over. Bij kleine kinderen zien we dit nog duidelijk en kan het zelfs grappig zijn. Je mag echter niet vergeten dat ook pubers veel van je oppikken. Vaak is het bij hen echter niet meer zo opvallend. 
Je manier van omgaan met alcohol merken je kinderen dus op. Daarom is het belangrijk om bewust om te gaan met het gebruik van alcohol in het bijzijn van je kinderen. Zo kan je hen het goede voorbeeld geven. 

Je kind kan van jou leren hoe je verantwoordelijk omgaat met alcohol. Door bijvoorbeeld niet onder invloed met de wagen te rijden of vrienden met een glaasje te veel op niet te laten vertrekken, geef je het goede voorbeeld aan je kinderen. 

Heb ik als ouder nog invloed op mijn tiener?

Hoe ouder je kind wordt, hoe meer belang hij zal hechten aan leeftijdsgenoten. Als ouder kan je het gevoel hebben dat je kind jouw mening niet meer belangrijk vindt. Maar dat is niet waar. Op lange termijn hebben ouders zelfs meer invloed dan leeftijdsgenoten op belangrijke zaken. Bijvoorbeeld hoe je naar de wereld kijkt of welke keuzes je in het leven maakt. Als jij een gezonde levensstijl nastreeft, heb je dus meer kans dat je kind dat later ook zal doen. Dat betekent natuurlijk niet dat ze daar nu al mee beginnen. Pubers zijn vaak impulsief en willen graag door anderen cool gevonden worden. Experimenteergedrag hoort bij die levensfase. Als hun beste vrienden alcohol drinken, is de stap dan ook snel gezet. Als ouder blijf je dan best de grenzen nastreven die voor jou belangrijk zijn.

Hoofd categorie: 
Alcohol categorieën: 
info_weight: 
0